Sok na stany zapalne stawów
Zapalenie stawów zazwyczaj spowodowane jest zbyt duża ilością spożywania herbat, kaw, napojów gazowanych, jak również spożywaniem żywności przetworzonej, brakiem ruchu i nadmierną otyłością. Wszystko to prowadzi do przedwczesnego zużycia się stawów i tworzenia się w nich stanów zapalnych.
Składniki tego soku łagodzą ból i zmniejszają kwasowość powodującą powstawanie stanów zapalnych w stawach. Natka pietruszki poprawia funkcjonowanie nerek, przez co zmniejsza się kwasowość w organizmie. Zasadotwórczo również działają tu winogrona, wyrównując poziom kwasu moczowego. Za to allicyna zawarta w czosnku usuwa nagromadzone w stawach wszystkie szkodliwe resztki przemiany materii.
Składniki na sok:
- seler naciowy
- marchewka
- jabłka
- 200g kiełków lucerny
- garsc winogron
- 1/2 ząbku czosnku
- natka pietruszki